Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Το Φαινόμενο "Χρυσή Αυγή"

Ήταν εδώ και καιρό "κοινό μυστικό" πως στις εκλογές της 6ης Μαϊού η Χρυσή Αυγή θα έπαιρνε υψηλό ποσοστό - άνω του 3% - που θα της έδινε το εισιτήριο για την αίθουσα της Βουλής των Ελλήνων. Αυτό που δεν ξέραμε, ή που δεν μας έλεγαν, είναι πως το ποσοστό θα ήταν αρκετά μεγαλύτερο από το αναμενόμενο, δίνοντας σε ένα "ακροδεξιό" - "νεο-ναζιστικό" κόμμα 21 "ολόκληρες έδρες" για να εκπροσωπείται στη Βουλή. Οι 21 αυτές έδρες αντιστοιχούν στο 6,97 % των έγκυρων ψήφων, που με νούμερα μεταφράζεται σε 440.894 ψήφους.


Την επομένη των εκλογών τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης "έπεσαν από τα σύννεφα" βλέποντας τα μεγάλα αυτά ποσοστά, παρότι και οι ίδιοι βοήθησαν στην προβολή αυτών που αμέσως μετά "έκραζαν".

Το πρόβλημα δεν είναι ότι μπήκε η Χρυσή Αυγή στη Βουλή ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα που δεν συμφωνεί με τα δημοσιογραφικά κοράκια. Το πρόβλημα είναι το έλλειμμα δημοκρατίας που παρατηρείται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα τα τελευταία...χμ, 30 χρόνια.
- Τόσα είναι τα χρόνια που με διχαστικά διλήμματα τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα έπαιρναν ψήφους τρομοκρατώντας τον κόσμο.
- Τόσα είναι τα χρόνια που τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα έπαιρναν ψήφους δίνοντας υποσχέσεις στους ψηφοφόρους που εν τέλει δεν πραγματοποιούσαν.
- Τόσα είναι τα χρόνια που τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα έπαιρναν ρουσφετο-ψήφους με ευρωπαϊκές  ή / και παγκόσμιες εταιρίες και επιφανείς Έλληνες πολίτες.
- Τόσα είναι τα χρόνια που τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα σπαταλούσαν το δημόσιο χρήμα για δικές τους "δουλειές" ανακόλουθες με την ανάπτυξη που τόσο ευαγγελίζονταν.

Αν κάποιος, κάπου, κάποτε "πιανόταν στα πράσα", η Βουλή που έχει τους δικούς της κανόνες - αγνοώντας το δικαστικό σώμα - τον έβγαζε αθώο εν μια νυκτί, εν ανάγκη τον φυγάδευε στο εξωτερικό για λίγους μήνες ή έκανε τα στραβά μάτια μέχρι να παραγραφεί το έγκλημα. Παρεμπιπτόντως και εντελώς τυχαία τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα έκαναν αμήν για να έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή, όχι μόνο για να περνούν πιο εύκολα αντισυνταγματικούς νόμους αλλά και για να μπορούν να αθωώνουν εαυτούς. Οι υπόλοιποι της Βουλής είτε αποσιωπούσαν - παίρνοντας κάτω από τα έδρανα ύποπτες βαλίτσες - είτε ξεκινούσαν λογύδριο στο κανάλι της Βουλής και μόνο εκεί καθώς τα μεγάλα κανάλια αρνούνταν να "παίξουν" τα εν λόγω θέματα..

Είναι αυτοί και άλλοι τόσοι οι λόγοι που έκαναν - και θα κάνουν - κόμματα τύπου Χρυσής Αυγής να μπουκάρουν στη Βουλή. Σε περιόδους κρίσης οι πολίτες ψηφίζουν με συναίσθημα - όχι λογική. Ψάχνουν ανθρώπους που μιλούν στο "όνομα του έθνους" και με ενδιαφέρον για την "πατρίδα" (δες Βασιλεία).

Στις επαναληπτικές εκλογές - που μάλλον έρχονται - έχουμε ανάγκη πίστης σε φρούδες ελπίδες, μετριοπαθείς πολιτικές και εκπροσώπους - τιμωρούς;

1 σχόλιο:

  1. πιστεύω ότι αυτό που μας οδήγησε σε αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα είναι η μόνιμη πλέον ανασφάλεια. Έχω ακούσει με τα ίδια μου τ' αφτιά παιδιά στα 18-19, κορίτσια κυρίως, να λένε ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή για να μειωθεί η εγκληματικότητα. Το γεγονός είναι ότι υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με όσα πρεσβεύει το εν λόγω κόμμα και τα ΜΜΕ φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης σ' αυτό. Ελπίζω να βγει κάτι καλό μέσα από όλα αυτά,όπως το να μάθουμε να είμαστε επιτέλους ενημερωμένοι και συνειδητοποιημένοι πολίτες και όχι έρμαια των δημαγωγών... Θα δείξει σε λίγο καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...